Dnes je utorok, 22.jún 2021, meniny má: Paulína
Čas čítania
2 minutes
Zatiaľ prečítané

Slovenskí šéfkuchári trikrát inak na TV Paprika

jún 06, 2021 - 18:59
Varenie a pečenie je pre vás dokonalý relax? Alebo si radšej pozriete dobrú kuchársku šou v televízii? Pre všetkých milovníkov dobrého jedla si TV Paprika pripravila júnový program nabitý kuchárskymi šou so slovenskými kuchármi.
Foto: 
TV Paprika

Od 7. júna o 18:00 sa môžete tešiť na šou So šéfkuchárom okolo sveta s Gabom Kocákom, o 18:30 vám Mimi Šramová ukáže čaro farieb v kuchyni v šou Farebný svet s Mimi a o 19:00 v šou Pepeho zdravá kuchyňa načerpáte inšpiráciu na zdravé recepty pre vašich najbližších.

Si skôr za tradičné recepty alebo radšej experimentuješ?

Som rodený experimentátor a často podriaďujem experimentom aj tradičné slovenské recepty. Napríklad, keď som varila halušky s mrkvou alebo drožďovú nátierku, štáb s napätím (a možno aj zdesením) sledoval, čo z toho vylezie. Ale nakoniec boli milo prekvapení. Zdá sa, že im chutili všetky jedlá.

Kuchárska šou „Farebný svet s Mimi“ je plná farieb, využívaš farebnosť aj vo svojej kuchyni? Prikladáš farbám vo svojom živote aj nejaký hlbší význam? 
Milujem farby. Nielen v kuchyni, ale aj v živote. Všetci moji kamaráti vedia že milujem ružovú farbu. Dokonca aj sedačku máme doma ružovú-magentovú. Ružová je pre mňa veľmi pozitívna farba, optimistická, romantická. A ešte žltá. Tá mi evokuje večné svetlo a slnko. Moja dcéra sa často na mňa hnevá, že sa obliekam ako puberťáčka. V kuchyni a hlavne pri pečení rada kombinujem farby, ovocie, thajské jedlé kvetinky. Jedlo musí spievať a lákať nás, aby sme ho zjedli. Veď celý gastro rituál je sviatok.

Ktoré jedlo zo šou Farebný svet s Mimi je tvoje najobľúbenejšie?
Jednoznačne francúzska bujabéza a cupkejky.

Aké najnetradičnejšie požiadavky si dostala na zákusky či torty od klientov? 
Často to záviselo od rôznych aktuálnych trendov, najmä v detskom svete: boli maincraftové torty, monsterhightové, jednorožcové, spidermanovské. Momentálne najviac fičia Elzy z Frozen.

Stáva sa ti ešte, že sa ti niečo pri pečení či varení nepodarí? 
Neúspech je súčasť života, ako aj nepodarky. Stalo sa mi, že som od únavy zaspala a zhorel mi korpus alebo mi korpus na tortu zožral pes, ktorý nejakým zázrakom vyskočil hore na stôl. Bolo čo naprávať a bol samozrejme aj stres, ale neskôr sme sa na tom smiali.

Aké sú tvoje obľúbené jedlá, chute, prípadne kuchyňa?
Milujem ázijskú kuchyňu. Na rozdiel od slovenskej tradičnej kuchyne je veľmi rozmanitá, bohatá na zeleninu a ľahšie stráviteľná ako slovenská. A tiež ryby a morské príšery. Ale zas takú dobrú klobásku, jaternice či tlačenku v Indonézii nenájdete (smiech).

Punčové rezy:
6 vajec, 6 PL práškového cukru, Prášok do pečiva, 6PL hladkej múky, štipku soli

Zo 6 bielok vyšľaháme sneh, pridáme cukor, žĺtka, štipku soli, prášok do pečiva a múku. Zmiešame a upeč ieme 15min na 160c

Plnka:

2dcl mlieka, 20dkg práškového cukru, 10dkg malinového alebo ríbezľového džemu, 2 balíky podrvených piškót, 1dcl rumu, 2dcl pomarančového džúsu, punčová aróma

V mlieku rozpustíme džem a cukor, pridáme rum, punčovú arómu a nakoniec pomarančový džús. Nalejeme na rozdrvené piškóty, poriadne premiešame. Môžeme pridať ružovú farbu.

Zmes natierame na pláty cesta potreté džemom.

Poleva: biela glazúra/fondán, ružová farba, 1dcl vody

V hrnci rozpustíme glazúru, pridáme vodu, farbu. Lyžicou nalejeme na koláč a necháme stuhnúť.

obrazok1.jpg

Foto: 
TV Paprika

Ak vás zaujal rozhovor s Mimi Šramovou a chceli by ste skúsiť niektorý z jej skvelých receptov, sledujte od 7. júna o 18:30 novú kuchársku šou Farebný svet s Mimi. Zaujímate sa o zdravú kuchyňu alebo radšej skúšate medzinárodné chute? Načerpať novú inšpiráciu môžete takisto od 7. júna v kuchárskych šou o 18:00 So šéfkuchárom okolo sveta s Gabo Kocákom a o 19:00 v šou Pepeho zdravá kuchyňa na TV Paprika. 

- - Inzercia - -